Populaire high wine locaties in de 4 grote steden

Populaire high wine locaties in de 4 grote steden

High Wine, het is de hartige variant denken wij van de ‘High Tea’. Verschillende wijnen worden er geproefd samen met een aantal heerlijke amuses en verschillende soorten fingerfoods. Zie het als een combinatie van een wijnproeverij en een ‘afternoon tea’ zoals ze het in Engeland ook wel noemen.

In Nederland is de keuze erg ruim en dus willen we jou deze locaties in de grote steden natuurlijk niet onthouden. Nadat we alle toffe locaties met je hebben besproken leggen we je ook uit hoe je met vrienden of vriendinnen zelf een high wine kan organiseren.

High wine locaties Amsterdam

Lekker ‘high winen’ in Amsterdam mag je gerust een feestje noemen. In de straten van Amsterdam genieten van de lekkerste hapjes en drankjes, er zijn er maar weinig die daar volmondig ‘nee’ tegen zeggen. We zetten de leukste high wine plekjes voor je op een rij.

high wine anne en max1. Anne & Max (Amstelveenseweg 196)  

‘Jouw huiskamer in de stad!’. Zo kan je Anne & Max eigenlijk wel omschrijven.

Bij Anne & Max gaan ze na werktijd nog even door en dat doen ze niet alleen in Amsterdam, maar ook nog op 7 andere locaties door het hele land.

Het is heerlijk om na een lange dag werken even te genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Speciaal voor jou is er een grote luie stoel neergezet. Dan kan je even lekker bijkomen onder het genot van de lekkerste biertjes uit de buurt en de mooie biologische wijnen.

Ook de hapjes mogen niet ontbreken. Laat je verrassen door de ‘van Anne’’s wat’ hapjes die zijn samengesteld door, hoe kan het ook anders, de eigenaresse Anne zelf.

2. Clubhouse Old Course (Zwarte laantje 4)

In Amsterdam Zuid-Oost wordt je verrast met een heerlijke high wine bij Clubhouse Old Course.

De plek waar topsport en top horeca hand in hand gaan.

Je vind er de rust waar we op z’n tijd allemaal wel is naar op zoek zijn en voor die rust hoef je alleen maar naar de rand van Amsterdam Zuid-Oost. Dubbel en dwars genieten, omdat je ook nog is gratis mag parkeren bij ze.

Het arrangement bestaat uit een soep van de dag, amuse van een viscocktailtje, olijven, bitterballen, Hollandse kaas en heerlijke crostini’s.

Tel daar 2 mooie glazen wijn bij op ‘et voila’ een middagje genieten is gegarandeerd.

clubhouse old course proostende mensen

 1. The Dylan Hotel (Keizersgracht 384)

Seizoensgebonden hapjes en drankjes aan de Keizersgracht. Met dit weer zijn er weinig betere plekjes om te bivakkeren als bij The Dylan in Amsterdam. Groepen tot 10 personen kunnen hier terecht om even lekker te genieten.

the dylan amsterdam

Chef Dennis Kuipers zoekt zorgvuldig alle hapjes en drankjes voor je uit. Als jij dan zorgt dat je, je goed insmeert tegen de zon en je zonnebril meeneemt, dan zijn alle ingrediënten daar voor een mooie dag.

Zorg dat je met het gezelschap tussen 15:30 & 17:30 binnenstapt en laat je daarna maar gewoon verrassen joh.

 

 High wine locaties Rotterdam

In de havenstad zijn er ook genoeg opties om even goed bij te komen onder het genot van een wijntje en een hapje. Ook hier hebben we weer onze top 3 zorgvuldig voor je bij elkaar gezocht.

 1. HUGH (Kruiskade 15)

Wil je even de benen strekken na een lang dagje shoppen? Of zoek je een locatie voor een meer zakelijke borrel? In beide gevallen zit je aan de Kruiskade gebakken.  

high wine HUGH

Je hebt de keuze uit 3 verschillende arrangementen:

“HUGH like red”          (proeverij van rode wijnen)

“HUGH like white”     (proeverij van witte wijnen)

“HUGH like to mix”   (proeverij van wit rosé & rood)

Om je een kleine sfeerimpressie te geven van hoe het eraan toegaat bij HUGH Rotterdam en hoe het er van binnen uit ziet, hebben we onderstaand filmpje voor je toegevoegd:

 

 1. Euromast (Parkhaven 20)

Op 100 meter hoogte genieten van hartige hapjes en een wijntje mag je letterlijk een ‘High’ Wine noemen. Een ondergaand zonnetje, uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Hebben we je al een klein beetje enthousiast kunnen maken voor een romantisch diner met je partner? Zo niet, dan volgt nu de foto die je het laatste zetje in de rug geeft op weg naar de Euromast:

Dineren bij de Euromast

 1. Mendoza Winebar (Weissenbruchlaan 149)

De Picada Argentina. Het zegt je nu waarschijnlijk nog niks, maar als we je dan vertellen dat dit een selectie is van kaas, vleeswaren en olijven wordt je dan al iets enthousiaster?

Dit in combinatie met 2 glazen heerlijke witte, rosé of rode wijn uit het schenkassortiment van de Mendoza winebar, maken het ‘High wining arrangement’ compleet.  

mendoza winebar high wine

 

High wine locaties Den Haag

Den Haag kent een handjevol high wine locaties die je vooral rond het Binnenhof terug kunt vinden. We hebben er weer 3 voor je klaar staan.

 1. Het Heden (Noordeinde 148)

Bij Het Heden is de high wine wel echt ‘HET Paradepaardje’. Je krijgt namelijk bij Het Heden een volledig 5-gangen verrassingsdiner voorgeschoteld. Het mooie is dat er bij elke gang een bijpassende wijn wordt geserveerd.

Ook als je specifieke dieetwensen of allergieën hebt, dan wordt hiermee rekening gehouden. Op Dinsdag t/m Zaterdag kun je hier terecht om te genieten van het aanbod.

wijnflessen het heden den haag het heden high wine

 

 1. Restaurant Luden (Plein 6-7)

Niet alleen in het weekend of op vrijdagmiddag na een lange werkweek, nee gewoon elke dag tussen 14:00 uur en 18:00 uur uitgebreid genieten van een High Wine bij restaurant Luden.     

Start de middag met een glaasje sprankelende prosecco voor als je iets te vieren hebt. Zorg er wel voor dat je van tevoren even hebt gereserveerd, dan kan je in alle rust genieten van de arrangementen.

luden high wine

 

 1. UNO Den Haag (Grote Markt 1)

Aan de Grote Markt zit restaurant bar UNO. Het leuke van UNO is dat zij je de keuze geven uit 4 verschillende hapjes bij 4 verschillende bijpassende wijnen.

Dus bij zowel de Zuppa di Giorno (soep v/d dag) als bij de verschillende Tapenada’s wordt een wijn geschonken die perfect past bij de gerechten.

restaurant UNO  restaurant UNO

 

High wine locaties Utrecht

 1. Aperitivo Utrecht (Vinkenburgstraat 20)

De hoeveelheid eten dat geserveerd wordt bij de verschillende wijnen mag worden gezien als een volwaardige lunch of diner.

Als dat geen fijne voorbode is voor een heerlijk middagje of avondje borrelen, dan weten wij het ook niet meer. Dagelijks reserveren is mogelijk tussen 12:00 uur en 16:00 uur en van 17:00 uur tot 21:30 uur, voor zowel de High Wine als voor de High Beer.

cocktails op een bar

 1. ZIES Utrecht (Twijnstraat 58)

ZIES is een wijnbar en bistro. Op de kaart vind je alleen maar het beste terug uit Zuid-Europa. In de Mibrasa (Spaanse houtkooloven) worden alle gerechten bereid.

Daarbij worden ook zorgvuldig de zuidelijke wijnen uitgekozen die het gerecht completeren.

Bij binnenkomst krijg je direct een glas Cava en een mooie amuse. Vervolgens wordt de dag alleen maar mooier met 4 glazen wijn:

 • 1 glas wit
 • 1 glas rose/wit
 • 1 glas rood
 • 1 glas dessertwijn

Alsof dat nog niet alles is worden er bij deze wijnen ook nog 4 mediterrane gerechten geserveerd.

Hier geldt ook weer, heb je speciale wensen m.b.t. de gerechten of moeten ze rekening houden met allergieën of dieetwensen? Geef het door, dan wordt hier het menu op aangepast.

Prijs = 45,- euro p.p. (hele glazen)

zies utrecht

 1. Zussen (Korte Jansstraat 23)

Restaurant Zussen

In het lobby-restaurant Zussen staat een bar van 9 meter prominent in het middelpunt.

Het is de plek waar de uitstekende koffie wordt gecreëerd door de Baristi.

Het is zeer zeker ook de plek waar de verrassende wijnen pronken in het uitgekiende assortiment.

Combineer deze traktaties met de verschillende hapjes en borrelplateau’s en je hebt een verschrikkelijk fijne tijd in dit lobby-restaurant.

Hoe organiseer ik zelf een high wine voor familie & vrienden?

Volg de onderstaande stappen en voor je het weet staat de achtertuin of woonkamer vol met vrienden en familie die gezellig een middag of avond komen genieten.

1: Prik een datum en bepaal waar de High Wine plaats gaat vinden

2: Nodig anderen uit (Wel zo gezellig natuurlijk!)

3: Maak een mooie selectie van verschillende wijnen

4: Bepaal welke hartige hapjes je erbij wil serveren (laat je adviseren wat er goed bij mekaar past!)

5: Zorg voor een leuke aankleding (servies, kaarslicht)  

Hoe combineer ik de juiste wijnen met de juiste hapjes?

 • Vette hapjes (kaas) + volle witte wijnen met een krachtige smaak
 • Zure gerechten + licht fruitige wijn en zurige witte/rode wijn
 • Zoete gerechten + Dessertwijn (zoet)
 • Zoute gerechten (Tapas of oude kaas) + Zoete witte wijn
 • Kruidig gerecht + Jonge, fruitige rode wijn

Welke high wine locaties zou je zelf nog willen toevoegen aan onze lijst? Heb je zelf nog toffe hotspots waar anderen van moeten weten voordat ze een high wine gaan houden?

Laat het ons weten in een reactie hieronder..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked