Hoe overleven we het EK?

Hoe overleven we het EK?

Je hoort het Wolter Kroes nog zingen: “We zijn er weer bij en dat is priiiiiiima, VIVAAAA HOLLANDIA!” Vandaag trappen ze in Frankrijk helaas af zonder ‘onze mannen’. Vinden we dit leuk? NEE. Zijn er alternatieven? JAAAAA! Laten we niet te somber zijn. Shit happens!  We zetten de alternatieven voor je op een rijtje.

Help! Hoe komen we de zomer door?

Hoe overleven we het EK? Dat is een goede vraag want na een lange bittere strijd en 2 bondscoaches verder zijn we er toch niet in geslaagd om het EK te halen. Na de hoge verwachtingen na het WK werd de spanningsboog te hoog voor onze voetballers daarom hebben zij ervoor gekozen om ook een keer een voetbaltoernooi vanaf de bank mee te kijken.

Maar hoe ga je in hemelsnaam om met een EK-loze zomer als je gewend bent om altijd mee te doen? Geen zorgen, er zijn genoeg andere mogelijkheden om de zomer door te komen. Hieronder vind je de ultieme survival gids om een de EK-zomer te overleven.

Supporting the Red Devils

Nadat het Nederlands elftal niet door de kwalificatie rondes heen was gekomen ontstond er al gauw een nieuwe trend op Facebook. ‘Workshop Belgische supporter worden’ werd een enorme hit. Met 109.000 aanmeldingen nemen wij aan dat de meeste Nederlanders nu wel weten hoe je de Rode Duivels moet aanmoedigen.

Daarnaast kunnen wij Nederlanders niet genoeg krijgen van een aantal Belgische specialiteiten zoals Belgische frietjes en de misschien iets minder bekende Belgische wafels. Ja de Belgische speciaal biertjes en je eigen gemaakte Belgische frietjes zijn toch de ultieme manier om de Rode Duivels te supporten.

frites wafels

Zo doen wij ook nog wat voor onze Zuiderburen en wie weet worden zij wel Europees Kampioen! Kunnen we dat feestje stiekem toch nog mee pakken!

Wimbledon

Voetbal kijken, vooral op nationaal niveau brengt veel in mensen los. Mensen gaan massaal naar de kroeg om dit spektakel te aanschouwen. Maar waarom zou men dit alleen maar met voetbal doen? Wimbledon staat zoals ieder jaar weer op het programma.

Een uitstekend evenement om met vrienden en familie te delen. Een leuke bijkomstigheid: op Wimbledon mag er alleen wit gedragen worden op de baan en kreunen van deelnemers is niet toegestaan.

Daarnaast schijnt het zo te zijn dat een Wimbledon tenniswedstrijd niet compleet is zonder een Pimm’s cocktail. Dus waar wacht je nog op?!

Het recept vind je terug op deze site 

pimm's

Dus dat stoort ook niet zo wanneer er heerlijke hapjes en biertjes geserveerd worden! De basisregels voor tennis staan hieronder. Zo heeft niemand meer een excuus om een spannende tenniswedstrijd over te slaan.

wimbledon

De Olympische Spelen

Ja, ja, ja, het is zover de Olympische zomerspelen staan na 4 jaar ook weer voor de deur. Hoe fijn is dat! Dit jaar gaan we naar Rio di Janeiro, een heerlijk zomers land.

Als je niet echt bij de Olympische Spelen kan zijn, zijn er genoeg mogelijk heden om je favoriete sporten te bekijken. Er zijn onwijs veel sporten waar je uit kunt kiezen, dus een middag en een avond sport kijken met z’n allen zit er wel in.

Het enige wat je nog nodig hebt zijn heerlijke hapjes en een lopende koelkast vol met heerlijke versnaperingen. Bereid bijvoorbeeld deze heerlijke moqueca, want dit Braziliaanse gerecht kan je avond alleen nog maar beter maken.

Moqueca rio 2016

Weet jij al welke sporten je sowieso niet wilt missen?

Naast dat je oneindig veel sportwedstrijden kan bekijken deze zomer zijn er natuurlijk ook genoeg andere mogelijkheden om deze EK-loze zomer door te komen.

Zo kan je uiteraard terras hangen met je vrienden, heerlijk barbecueën in de tuin, het park of op het strand en hilarische film avondjes houden (buiten). Er zijn genoeg mogelijkheden dus wees vooral niet bang voor een saaie zomer!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked