Eatsa: Het nieuwe restaurant concept dat voor een ware foodrevolutie gaat zorgen!

Eatsa: Het nieuwe restaurant concept dat voor een ware foodrevolutie gaat zorgen!

Geen wachtrijen, geen cassière, het eten is voedzamer en altijd vers en smaakt daarnaast ook nog eens beter. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch is dit alles nu al realiteit in San Fransisco en Los Angeles. Restaurant Eatsa belooft met zijn betaalbare, seizoensgebonden quinoa gerechten veel goeds. Wat maakt dit restaurant zo speciaal? en is dit concept hetgeen we in de toekomst veel meer gaan tegenkomen?

Quinoa to the rescue

Quinoa is een eiwit die alle aminozuren bevat die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Daarnaast is quinoa ook cholesterol-en glutenvrij. Quinoa is geen topping of een supplement, maar kan wel perfect sauzen en smaken absorberen. Hierdoor is quinoa de perfecte basis voor verschillende soorten gerechten.

Allemaal redenen dus waarom Eatsa heeft gekozen voor quinoa als basisproduct.

quinoa gerecht

30x minder energie nodig!

Quinoa is zeer efficiënt te produceren. Het is daardoor het perfecte voedsel om het wereldwijde probleem op het gebied van voedselzekerheid aan te pakken. Dierlijke eiwitten hebben veel andere grondstoffen nodig. Voor quinoa zijn er veel minder grondstoffen nodig, terwijl er wel grote hoeveelheden eiwitten worden geproduceerd.

Bij de productie van quinoa heb je slechts 1/30e van de hoeveelheid energie nodig in vergelijking met de productie van dierlijke eiwitten. Quinoa is dus niet alleen beter voor ons, maar ook voor onze planeet.

quinoa productie.jpg

Hoe werkt Eatsa?

  1. De bestelling bij Eatsa kan worden geplaatst met een in-store Ipad of op je eigen mobiele telefoon.
  2. Je bestelling wordt vervolgens razendsnel gepresenteerd in een goed gevulde kom die maximaal 6.95 dollar kost            

Je eigen gepersonaliseerde Eatsa

  • Al je bestellingen worden opgeslagen. Bij een volgend bezoek aan Eatsa kun je dus met 1 druk op de knop je bestelling plaatsen
  • Je menu wordt afgestemd op je eerder gemaakte keuzes bij Eatsa
  • Het menu wordt samengesteld op basis van data die uit de community wordt aangeleverd. (die data lever je dus zelf aan!)
  • Bij binnenkomst wordt je direct herkend door het systeem en profiteer je bij terugkomst van verschillende beloningen.

Eatsa.png

Verantwoorde keuzes als ontbijt, lunch & diner

Als klant heb je de keuze uit 5 verschillende soorten ontbijt en 8 verschillende soorten lunches en diners.

Naast deze gerechten heb je de keuze uit meerdere bijgerechten en zijn er een 6-tal verantwoorde drankjes beschikbaar. Zo kun je kiezen voor de ‘eatsa Sparkling Mango Guava’ of voor de ‘eatsa Sparkling Cucumber Melon’

Eatsa sparkling cucumber melon.png

Goede ontwikkeling of desastreus voor de werkgelegenheid?

Het concept kent een hoop voordelen voor de klant. Nog niet eerder kon je zo snel op een verantwoorde manier, met gezonde gerechten aan de slag als consument. Dat dit concept ook z’n minder leuke kanten heeft is duidelijk.

Zo zijn er slechts een beperkt aantal mensen nodig om dit nieuwe restaurant draaiende te houden. Je bestelling hoeft niet meer te worden opgenomen door iemand achter de kassa en ook voor het bereiden van de gerechten zijn er minder mensen nodig door de simpele samenstelling van de gerechten.

IFrameWij zijn erg benieuwd wat jullie vinden van deze ontwikkeling. Mogen meer van dit soort restaurants ook neergezet worden in bijvoorbeeld onze binnensteden? Of vinden we het toch nog wel zo prettig om onze bestelling op te laten nemen door een caissière?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked