Chef Thijs over perfect gegaard vlees en koken als Robinson Crusoe

Chef Thijs over perfect gegaard vlees en koken als Robinson Crusoe

Vijf-gangen interview

In deze serie onderwerpen we onze chefs aan een vijf-gangen interview vol kritische vragen. Zodat jij weet wat voor vlees je in de kuip haalt, en we onze chefs de spotlight bieden om alvast een verpletterende indruk op jou te maken.

Deze keer, bistro chef Thijs over perfect gegaard vlees en koken als Robinson Crusoe.

1. Wat is je recept voor succes?
‘Het mag dan wat cliché klinken, mijn recept voor succes is gewoonweg dat ik kook met liters liefde en al mijn passie. Ik geloof ook heilig dat je dat proeft!’

2. Wat betekent het als je zegt een échte bistro chef te zijn?
‘Als je een drukke avond hebt volbracht in de keuken en je daar met een tevreden gevoel op terug kan kijken. Dan weet je dan het een geslaagde avond is geweest.

Daar komt bij dat ik er alles aan heb gedaan om de kennis en kunde te absorberen die er nu voor zorgen dat ik me een echte chef voel. Ik weet hoe ik winnende combinaties op het bord krijg.’

3. Als je uit iedereen zou mogen kiezen, voor wie zou je graag koken?
‘Ik kook het liefst daar waar ik de meeste waardering krijg, en dat is thuis bij mijn familie. In een normale restaurantkeuken zie ik zelden de reactie van de gast als hij een hap neemt van mijn creaties. Het gaat mij niet om schouderklopjes scoren, maar meer om het contact met mijn eters. Koken en samen eten is iets intiems.’

4. Wat is je favoriete ingrediënt en waarom?
‘Een dikke homp met vet doorregen vlees. Het is een hele mond vol, maar het komt er op neer dat het een hele kunst is om deze met een perfecte garing op tafel te zetten. Het is echt kicken als je zo’n groot stuk aansnijdt en hij is perfect rosé van binnen!’

Biefstuk bereidingstijd

5. Heb je een (wilde) kookdroom?
‘Op een onbewoond eiland op een eigen gestookt vuurtje kreeften bereiden met tropische ingrediënten zoals verse kokos, mango en chocolade. Robinsoe Crusoe, maar dan mét overvloed.’

Thijs is van de klassieke Franse school, maar hij kan je ook overdonderen met een Afrikaans themadiner. Dat deed hij al eerder via VanChefs in een galerie vol kunst over magische eilanden. Toen had hij toch een beetje dat Robinson Crusoe gevoel.

bistro chef Thijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked