Chef Annemiek over dineren om 21 uur en vegetarisch koken voor carnivoren

Chef Annemiek over dineren om 21 uur en vegetarisch koken voor carnivoren

Vijf-gangen interview

In deze serie onderwerpen we onze chefs aan een vijf-gangen interview vol kritische vragen. Zodat jij weet wat voor vlees je in de kuip hebt, en we onze chefs de spotlight bieden om alvast een verpletterende indruk op jou te maken.

Bourgondische gerechten, gemaakt van verse ingrediënten, opgediend op grote schalen, die je lekker kunt delen met je tafelgenoten: daar kun je geen nee tegen zeggen, toch? Chef Annemiek is een ware pro in het fiksen van (pop-up)diners met zo’n relaxte, no-nonsense touch. Zo stond ze onlangs te shinen op het Surfana Festival en heeft ze gewerkt bij bakkerij De Laatste Kruimel. Verwacht dus geen truttig gedoe aan tafel, maar een ontspannen en bohémien diner, bereid door een jonge en gedreven chef. 

Vragenvuurtje

1. Hoe zou je jouw signature style omschrijven?

Mijn kookstijl is gericht op de puurheid van de ingrediënten. Ik ben niet van de poespas en ingewikkelde technieken, maar maak graag simpele doch mooie gerechten. Ook ben ik er inmiddels in getraind om met weinig middelen mooie dingen op tafel te zetten.

2. Wat is je favoriete ingrediënt, en waarom?

Qua ingrediënten is er zoveel keus, en er zijn zo veel mooie ingrediënten, dat ik niet één ingrediënt kan noemen. Wat ik wel heel belangrijk vind, is dat de ingrediënten vers zijn. Dus verse kruiden, verse groenten, verse vis. Dit levert namelijk zó veel meer smaak, geur en beleving op.

gerecht

3. Wat is, volgens jou, onmisbaar bij elk (popup-)diner?

Sharing is caring, dus schalen met allerlei Bourgondische gerechten in het midden van de tafel. Zo creëer je contact tussen de gasten.

4. Als je zou mogen kiezen uit iedereen, voor wie zou je eens willen koken?

Oei, dat is een lastige vraag! Ik zou niet persé een specifiek persoon weten, maar ik vind het leuk om voor fanatieke vleeseters juist vegetarisch te koken en ze deze keuken te laten ontdekken. Mijn ervaring is dat dit een zeer positieve uitwerking heeft.

Dus carnivoren: kom maar op!

5. Als je iets mocht veranderen (of juist behouden!) aan de Nederlandse eetcultuur, wat zou dat dan zijn?

Ik ben dol op stamppotten en goede gehaktballen. Je kunt hier namelijk heel goed mee experimenteren. Wat ik zou willen veranderen is de grote vleesconsumptie. Ik ben zelf geen vegetariër, maar vind het belangrijk dat er goed vlees gegeten wordt en met mate! O ja, nog één ding: de Nederlandse etenstijd mag van mij wel van 18 naar 21 uur verplaatst worden.

Veel gezelliger!

Conclusie: heb je binnenkort een (pop-up)diner op ‘t programma en wil je zo’n ‘je-ne-sais-quoi’ sfeertje met een chef die het echt goed begrepen heeft? Dan hebben wij de perfecte chef voor je.

Boek Chef Annemiek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked